bpost begeleidt jou naar jouw job via IBO

De werelden van bpost

IBO
IBO

bpost begeleidt jou naar jouw job via IBO

Zie jij een job bij bpost helemaal zitten, maar mis je nog ervaring? Met een IBO opleiding helpt bpost jou op weg om een goeie start te maken.

IBO staat voor Individuele Beroepsopleiding. Dat betekent dat je van bij het begin persoonlijke begeleiding krijgt van ons. Elk onderdeel van de job wordt duidelijk uitgelegd, met extra aandacht voor de elementen die mogelijk een extra uitdaging zijn voor jou. Zo kan jij op enkele weken tijd de job vanbinnen en vanbuiten kennen.

Het beste deel? Na jouw opleiding krijg je een contract bij bpost! Tijdens de opleiding behoud je jouw uitkering en krijg je er een IBO premie bovenop.

Kaelin is alvast overtuigd. Bekijk hier hoe hij zijn IBO opleiding beleefd heeft. 

 

IBO

 

Je komt in aanmerking voor een IBO opleiding als je voldoet aan deze voorwaarden:

  • Je bent ingeschreven als werkzoekende bij VDAB
  • Je hebt nog niet bij bpost gewerkt, tenzij als jobstudent of interim (maximum 20 dagen)
  • Je bent minstens 18 jaar
  • Je wil graag bijleren en bent bereid het opleidingsprogramma te volgen
  • Je spreekt voldoende Nederlands om jezelf verstaanbaar te maken. Nog een beetje onzeker? Geen probleem, wij zorgen voor extra taalcoaching.

Afhankelijk van de job waarvoor je een opleiding volgt, kunnen er nog extra voorwaarden zijn.

Je kan een IBO opleiding volgen voor:

  • Postbode
  • Vrachtwagenchauffeur
  • Commercieel medewerker (loket)

IBO opleiding voor postbode

Tijdens deze opleiding leer je alle taken van een postbode. Denk bijvoorbeeld aan het bezorgen van post en pakketten, het veilig rijden met verschillende vervoersmiddelen (fiets, auto, bestelwagen) en het bijhouden van documenten. Na 8 weken stage kom je in aanmerking voor een bpost contract.

Om te kunnen starten met deze opleiding moet je een rijbewijs B hebben.

Ontdek meer info over de IBO opleiding voor postbode via bpost.be/ibo

Solliciteer hier voor een job als postbode via IBO

IBO opleiding voor vrachtwagenchauffeur

Droom je ervan om bpost truck driver te worden, maar heb je nog niet het juiste rijbewijs? Ook dan kan je bij ons terecht voor een volledige opleiding. Je krijgt alle praktijklessen van onze rij-instructeurs en legt nadien de examens af. Eerst voor het rijbewijs C en nadien voor het rijbewijs CE. Hou er rekening mee dat dit een stevig opleidingstraject is, dat enkele maanden kan duren. Maar met de nodige motivatie en toewijding, kan ook jij jouw truck driver droom waarmaken bij bpost.

Om te kunnen starten met deze opleiding moet je een rijbewijs B hebben en moet je reeds geslaagd zijn voor het theorie-examen C.

Solliciteer hier voor een job als truck driver via IBO

IBO opleiding voor commercieel medewerker

Heb je een vlotte babbel en zin om het gezicht te worden van de bpost kantoren in jouw buurt? Via de IBO opleiding word je vertrouwd met het gevarieerde takenpakket van onze loketmedewerkers. Je krijgt hiervoor training op de job van onze ervaren collega’s, in combinatie met een stukje zelfstudie via online en klassikale lessen. Na 8 weken krijg je een bpost contract.

Om te kunnen starten met deze opleiding moet je een diploma hoger secundair onderwijs hebben.

Solliciteer hier voor een job als commercieel medewerker via IBO