bpost back to school

De werelden van bpost

bpost Boost
bpost Boost

“Deze opleiding is de ideale kans om mezelf opnieuw uit te dagen en te blijven groeien bij bpost”

Naast de kids zijn ook heel wat bpost collega’s aan een nieuw schooljaar gestart in september. Geen traantjes aan onze schoolpoort gelukkig, vooral heel veel goesting en toewijding om te groeien bij bpost. Zo gaan tientallen collega’s voor hun secundair diploma, en starten 24 collega’s aan de gloednieuwe graduaatsopleiding People Expert.

 

Van secundair naar graduaat

Dat een diploma veel deuren kan openen, hoeven we je vast niet te vertellen. Daarom zijn we verheugd dat heel wat collega’s opnieuw meedoen met FutureMe, het traject van bpost dat medewerkers de kans geeft om hun secundair diploma te behalen. Een grote meerwaarde voor ieders carrière!

Nieuw dit jaar is de graduaatsopleiding People Expert, een samenwerking tussen bpost en hogeschool Vives. In dit traject leren 24 collega’s uiteenlopende people skills, van welzijn op het werk en sociale wetgeving tot talent management. Na twee jaar hebben de kandidaten een officieel erkend graduaatsdiploma op zak, waar ze heel wat kanten mee op kunnen binnen bpost.

Shara, een van onze toekomstige People Experts, is ondertussen al getraind in het volgen van bpost trainingen. “Ik ben bij bpost gestart als postbode omdat ik een job zocht die ik kon combineren met het behalen van mijn secundair diploma. Zo ben ik bij FutureMe terechtgekomen. Ik had jarenlang in de horecazaak van mijn ouders gewerkt, nu was de tijd rijp om iets voor mezelf te doen.”

Nadat ze haar diploma behaalde, kon Shara met succes haar droomopleiding als grafisch vormgever afmaken, en groeide ze ook bij bpost door naar Team Leader via ‘Oog voor Talent’. bpost kon haar duidelijk niet loslaten, en dat gevoel bleek wederzijds. Daarom combineert ze nu haar werk als Team Leader met een job als grafisch vormgever in bijberoep. “De ideale oplossing, die combinatie verloopt supergoed.”

bpost Boost

 

Dat stapje verder

En dan bovenop haar duojob toch nog een nieuwe opleiding starten? “Ik heb geen kindjes, dus dat scheelt wel,” lacht Shara. “Ik wil graag nog een niveau hoger geraken, om verder te groeien in het operationele en andere skills te ontwikkelen. Met de People Expert opleiding ga je echt naar de kern van de zaken en het bedrijf. Deze materie gaat nog een stapje verder dan de eerdere opleidingen die ik gevolgd heb. De dingen die je hier leert kun je ook in je privé toepassen.”

Medestudent Joke ziet ook heel wat raakvlakken met haar ambities. “Ik merk dat ik het meest voldoening haal uit bijdragen aan het mentaal welzijn van mensen. Ik hoop op professioneel vlak dan ook richting HR te kunnen groeien. Met vakken als psychologie en sociologie van de arbeid voldoet de inhoud van de opleiding alvast helemaal aan mijn verwachting.”

De bpost collega’s die starten aan de opleidingen zijn heel divers, met allemaal verschillende functies en een eigen carrièrepad. Zo voelt collega Rietje zich opnieuw 20 jaar. “Alleen in de huid van een bijna 50-plusser,” vertelt ze met een knipoog. “Ik ben vooral nieuwsgierig en leergierig. Deze People Expert opleiding is de ideale kans om mezelf opnieuw uit te dagen, te blijven groeien en nieuwe dingen te ontdekken.”

bpost Boost

 

Groeien bij bpost

Met al die opleidingservaring heeft Shara ongetwijfeld nog enkele tips voor haar medestudenten en iedereen die erover denkt om een opleiding te starten. “Ik heb inderdaad een streepje voor vanwege die andere trajecten. Ik zit nog een beetje in de flow.” De combinatie studie met werk en privé kan soms heftig zijn, zeker in het begin is het soms wat zoeken naar een goede balans. “Maar je komt daar wel in, het is een kwestie van gewoonten kweken. Er komen sowieso momenten dat je denkt waar ben ik aan begonnen. Maar dan is het even doorzetten, uiteindelijk is het alles echt wel waard.”

Daar kunnen we ons alleen maar bij aansluiten. We zijn dan ook bijzonder trots op alle collega’s die dit jaar de stap hebben gezet om voor een opleiding te kiezen. Ook na je carrièrestart bij bpost willen we alle medewerkers de kans geven om te blijven groeien en evolueren binnen de organisatie. De FutureMe en People Expert opleidingen maken deel uit van deze interne doorgroeimogelijkheden. We wensen iedereen enorm veel succes met hun opleiding!

Meer weten over hoe bpost een boost geeft aan de carrière van medewerkers en toekomstige collega’s? Ontdek meer op bpostboost.be >