Omdat tweelingen alles samen doen … Een ‘dubbelinterview’ met Kim en Britt!

De werelden van bpost

Kim & Britt
Kim & Britt

Omdat tweelingen alles samen doen … Een ‘dubbelinterview’ met Kim en Britt!

Bij bpost zijn er heel wat mensen aan de slag die familie zijn van mekaar. Zo zijn er bijvoorbeeld ook sorteerders die hun zoon of dochter weten te overtuigen, en zo hun opvolging verzekeren. En sommigen leveren daarbij geen half werk …

Als we in sorteercentrum Antwerpen X ontvangen worden door Kim Neij denken we even dat we een soort déjà vu hebben. Achter haar komt een perfecte dubbelgangster binnengewandeld: haar tweelingzus Britt. Maar er zijn nog mensen die daardoor in de war geraken, zoals tijdens het gesprek zal blijken. Er zijn nog meer overeenkomsten: beiden zijn business operation manager.

 

Kim, wat doet een operationeel manager zoal hier in het sorteercentrum?

Kim Neij: “Ik ben Process & Project Support Manager. Ik heb de leiding over een team van zeven mensen: wij ondersteunen de mensen die de brieven en pakjes verwerken en werken projecten uit. Momenteel hebben we net een nieuwe hal voor de behandeling van pakjes in gebruik genomen en zijn we een nieuwe pakjessorteermachine aan het bouwen.”

“Twintig jaar geleden ben ik samen met mijn zus bij bpost gestart: eerst samen gesolliciteerd, samen de proeven afgelegd … en na twee weken interim zijn we gestart als sorteerder in de nacht. Zo hebben we dan verschillende contracten van een half jaar gedaan en verschillende bpost sorteercentrum vacatures ingevuld. Ik ben dan als bediende op logistiek terechtgekomen, Britt is richting kwaliteit gegaan.”

“Eigenlijk zijn we hier via papa begonnen: we hadden al een paar keer vakantiewerk gedaan, dus we wisten wat het was.”
 
Kim

 

Dus de familiedynastie binnen bpost heeft nog meer vertakkingen?

Kim: “Ja, papa werkte hier bij Servipost: hij is in 2004 met pensioen gegaan, dus we hebben hier nog even samen gewerkt. Onze oudste zus heeft hier ook gewerkt als sorteerder bij bpost. En we hebben ook nog een zus die loketbediende is geweest in een van de Postkantoren.”

Een driegeslacht zit er voorlopig nog niet in, zo leren we: hun zonen zijn nog net iets te jong (5 en 3 jaar). Maar hun nichtje van 19 komt in de zomers wel al vakantiejob doen. En de tweelingzussen zelf zullen alvast nog wel even aan boord blijven.

Britt Neij: “Ik heb net intern gesolliciteerd en ben in april gestart als Manpower & Planning Manager. Binnenkort volg ik een collega op die met pensioen gaat. Mijn vorige job was in Brussel: dit was dus wel een kans om terug ‘naar huis’ te komen hier in het sorteercentrum Antwerpen X, en zo zie ik Kim ook terug tijdens de week op het werk.”

 

Gaat het in jullie familie dan vaak over het werk?

Britt: “Ja, maar dat zijn dan meer de leuke verhalen he: vader vertelt dan bijvoorbeeld over zijn tijd in de ‘catacomben’ onder het Centraal Station. Voor ons is dat moeilijk om voor te stellen, en omgekeerd. Maar hij is nog altijd heel geïnteresseerd hoor!”

“We proberen het thuis wel te beperken zodat we niet altijd over het werk spreken: mijn man werkt immers ook bij bpost (lacht).”
 
Britt

 

“Je ziet trouwens wel meer dat collega’s zich zo met hun werk verbonden voelen: ik heb 7 jaar in Brussel gewerkt, maar ik ken de collega’s hier allemaal nog. Ik kom nu in een nieuw team, maar dat zijn allemaal mensen die ik nog ken.” Kim vult aan: “Er heerst een collegiale sfeer in Antwerpen X en iedereen is ook heel open: je kunt altijd je ei kwijt en er wordt altijd mee naar oplossingen gezocht!”

 

Heeft het eigenlijk voordelen dat jullie tweelingzussen zijn?

Britt: “Vroeger op school wel, en toen ik mijn rijbewijs al had kon Kim rustig oefenen met dat van mij. Of mekaars pasfoto’s gebruiken als de jouwe toevallig net op waren. Maar nu is het vooral grappig hoe mensen naar verschillen zoeken: haar chef Tom bijvoorbeeld herkent ons enkel aan onze lachkuiltjes. Je komt ook heel wat grappige stoten tegen natuurlijk.”

“In het oude sorteercentrum in Berchem zat ik bijvoorbeeld aan het loket, en ik stuurde een man naar Kim aan de kade: die kon maar niet begrijpen hoe ik zo snel tot daar was geraakt!”
 
Kim & Britt

 

Het verhaal van de familie Neij is een aaneenschakeling van leuke anekdotes, en illustreert dat familieleden de beste ambassadeurs zijn voor bpost. Maar wees gerust: ook wie geen ‘familie van’ is, is meer dan welkom om extra sfeer te brengen in ons bedrijf!

 

Weet je als geen ander een team te motiveren en spring je graag zelf ook nog in? Bekijk dan onze functies in de logistiek >