Nog steeds heel blij dat ik voor bpost gekozen heb

De werelden van bpost

Nog steeds heel blij dat ik voor bpost gekozen heb
Nog steeds heel blij dat ik voor bpost gekozen heb

Nog steeds heel blij dat ik voor bpost gekozen heb

Twee jaar geleden koos Emily voor bpost en heeft ze de kans gegrepen om haar carrière te boosten.

Internationaal. Sociaal. En menselijk.

Na haar studies Toegepaste Economie en Strategisch Management, ging Emily op zoek naar haar eerste professionele ervaring. Ze startte als Finance Trainee bij bpost en werkt nu op onze afdeling Sales & Marketing. “Een groot bedrijf met verschillende culturen, talen en persoonlijkheden. Een bedrijf met een sociaal karakter en sterke focus op maatschappelijke verantwoordelijkheden. Daar was ik na mijn studies naar op zoek. bpost voldeed aan al deze criteria, dus ik besloot te solliciteren voor het traineeship.”

“Na mijn studies was ik op zoek naar een bedrijf met een sociaal karakter en een sterke focus op maatschappelijke verantwoordelijkheden.”

Een match.

Het bpost traineeship is een tweejarig traject voor schoolverlaters die klaar zijn voor hun eerste professionele ervaring. De kandidaten worden eerst uitgenodigd op een jobdag. Hier gaan we op zoek naar een match tussen wat wij als werkgever te bieden hebben en de skills en ambities van de deelnemers. Wanneer we voelen dat er een klik er is, gaat het traineeship van start.

“Ik hoor hier thuis. Dit gevoel kwam al snel naar boven tijdens mijn eerste ontmoeting met bpost op de jobdag. En dit gevoel is sindsdien niet meer weggegaan. Ik kan hier 100% mijzelf zijn. De reden daarvan ligt volgens mij bij de (zéér) menselijke aanpak van bpost. De mensen, allemaal met hun eigen unieke verhalen en persoonlijkheden, staan centraal. Ik weet dat bpost hier het verschil kan maken voor veel jonge mensen, voor ambitieuze starters die bang zijn dat ze zonder werkervaring geen kans maken op een job binnen een groot bedrijf.”

“Ik weet dat bpost dankzij haar menselijke aanpak het verschil kan maken voor jonge mensen.”

Kansen grijpen.

Met meer dan 500 verschillende jobs binnen bpost, kunnen we onze mensen veel opportuniteiten bieden. De grote hoeveelheid jobs creëert een echte interne jobmarkt, wat het mogelijk maakt om door te groeien naar een nieuwe rol of om andere functies te ontdekken. “Ik wilde niet weg bij bpost, maar ik voelde dat ik jobinhoudelijk een andere richting uit wou gaan wanneer mijn traineeship op een einde liep. Het was dus fantastisch dat ik bij mijn eigen werkgever kon solliciteren op het moment dat ik de stap van Finance naar Sales & Marketing wou maken.”

Kansen krijgen én geven.

“Je krijgt enorm veel kansen om te groeien en jezelf te ontwikkelen, maar je moet ze zelf grijpen. Dit wil ik ook doorgeven aan andere jongeren. Daarom vertegenwoordigde ik bpost een tijdje geleden op de pop-up universiteit van WeLoveBXL.”

WeLoveBXL is een initiatief om een diverse, dynamische en positieve omgeving te creëren waar jongeren van Molenbeek gestimuleerd worden in hun persoonlijke ontwikkeling. Binnen dit verhaal werd een pop-up universiteit georganiseerd in Brussel. De deelnemers volgden vijf dagen lang sessies rond marketing, finance, project management, brainstorm technieken, enzovoort, terwijl ze ondersteund werden door professionele coaches.

“Als ik één iemand kan stimuleren om kansen te grijpen, dan is mijn missie geslaagd.”

“Tijdens de pop-up universiteit wilde ik de jongeren niet alleen coachen, maar ook inspireren. Ik wou hen tonen waar bpost voor staat als bedrijf en als werkgever. Als ik met mijn verhaal één iemand kan stimuleren om initiatief te nemen, om kansen te grijpen wanneer ze zich voordoen, dan is mijn missie geslaagd.”

#Wearebpost.

“Ik ben nog steeds heel blij dat ik voor een bedrijf gekozen heb waar zoveel mensen welkom zijn, waar een menselijke aanpak voorop staat en waar elke werknemer kan bijdragen aan de maatschappij.”