100% jezelf zijn bij bpost

De werelden van bpost

100% respect
100% respect

Wie zijn carrière bij bpost start, komt terecht in een grote diverse familie. Iedereen heeft een unieke achtergrond en zijn eigen sterktes en ideeën. Dat omarmen we niet alleen, daar vestigen we graag extra de aandacht op. Dat doen we met onze 100% respect campagne.

Met de slogan ‘Iedereen uniek iedereen bpost’ onderstrepen we het belang dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, wat je afkomst, gender, geaardheid of leeftijd ook is. Respect voor elkaar en voor onze omgeving maakt hierbij het grote verschil.

Christophe Vanden Eede, Director Talent Management bij bpostgroup, licht verder toe: “We vragen onze medewerkers om 100% respectvol te zijn voor iedereen. Respect betekent niet dat je je overtuigingen of gewoontes moet aanpassen aan die van anderen. Het betekent openstaan voor mensen die anders zijn, anders denken of anders handelen. Luisteren naar verschillende standpunten en je ruimdenkend opstellen.”

We streven elke dag naar een inclusieve en respectvolle werkomgeving waar iedereen zich gewaardeerd voelt. Om dit waar te maken, kunnen we rekenen op de inzet van zo’n 90 collega's, die naast hun reguliere taken vrijwillig bijdragen aan verschillende initiatieven rond Diversiteit, Equity en Inclusie.

100% respect

 

Een van die initiatieven waar we best trots op zijn is XandY, een bpost community die onder andere vrouwelijke managers samenbrengt, inspireert en helpt om hun mannetje te staan.

 

Als vrouwelijk topmanager kent Anette Böhm, Chief HR Officer bij bpostgroup, het belang van diversiteit en inclusie: “Bij bpost kan je jezelf zijn en je potentieel waarmaken, het is je talent dat het verschil maakt. Om een inclusieve cultuur te creëren, willen we iedereen het gevoel geven dat je gesteund wordt, dat er naar je geluisterd wordt en dat je geïnspireerd wordt om het beste uit jezelf te halen.”

Het maakt dus niet uit wie je bent, waar je vandaan komt en wat je capaciteiten zijn. Bij bpost staan we voor 100% respect, en kan je dus 100% jezelf zijn.