Bpost Faq

De werelden van bpost

The world of bpost
les univers de bpost
11  Vragen

Jammer dat je niet geslaagd bent voor de testen. Na 6 maanden krijg je opnieuw de kans om de testen in te vullen.

Het sollicitatiegesprek en -traject verschilt van functie tot functie. De sollicitatiegesprekken voor de volgende jobs verlopen via Start People of Manpower:

  • Postbode
  • Medewerker sorteercentrum
  • Vrachtwagenchauffeur
  • Commercieel medeweker
  • Medewerker call center

Wanneer je solliciteert voor een andere functie, zal je gecontacteerd worden door een bpost recruiter. Het is voor ons heel belangrijk om je een duidelijk beeld te geven van de job en kennis te laten maken met bpost en het team. Zo kan je goed geïnformeerd je keuze maken.

bpost is regelmatig op zoek naar gemotiveerde medewerkers, maar er zijn drukke en minder drukke periodes. Het is mogelijk dat er geen mensen meer gezocht worden in jouw regio waardoor je geen afspraak kon inplannen. Of dat heel wat mensen in jouw regio gesolliciteerd hebben waardoor alle beschikbare plaatsen volzet zijn. Niet getreurd, onze rekruteringspartners nemen contact met je op zodra er nieuwe plaatsen vrij zijn.

Hou er rekening mee dat er drukke en minder drukke periodes zijn. Zodra bpost de mogelijkheid ziet om nieuwe kandidaten op te leiden en te laten starten, zal de rekruteringspartner opnieuw contact met je opnemen om effectief aan de slag te gaan.

Het is niet nodig om de testen opnieuw te maken via een andere rekruteringspartner. Neem contact op met het rekruteringskantoor waarvoor je de testen gemaakt hebt. Zij zullen je verder helpen.

Als je solliciteert voor een job die je in het verleden al uitgeoefend hebt, zal onze rekruteringspartner jouw specifieke situatie verder bekijken. Je belt hiervoor best zelf naar de rekruteringspartner waarbij je het selectietraject hebt doorlopen. Indien je voor een andere functie solliciteert, dan is het nodig om opnieuw een selectietraject te doorlopen.

Leuk dat je interesse toont in een functie bij bpost. Het is belangrijk dat je solliciteert via de juiste sollicitatietrajecten. Je kan solliciteren via de sollicitatieformulieren die gekoppeld zijn aan onze functiebeschrijvingen op deze site. Daarna zal een bpost recruiter of rekruteringspartner zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Als je nog geen reactie hebt ontvangen gehoord, kan je best zelf even bellen naar het rekruteringskantoor waarvoor je de testen hebt afgelegd. Zij zullen je verder helpen.

Je kan als freelancer bij bpost aan de slag voor de vacatures die gepubliceerd worden op deze website: https://connecting-expertise.com/

Jouw privacy is sinds de oprichting van bpost een van onze fundamentele waarden. In een wereld die steeds digitaler wordt, moet ook bpost persoonsgegevens verzamelen en verwerken. Onder meer wanneer je via onze website solliciteert voor een functie bij bpost of jezelf inschrijft voor een jobgerelateerd evenement.

Hieronder vind je het brutoloon dat je zal krijgen bij de start van je loopbaan bij bpost. Uiteraard krijg je daar nog een hele lading voordelen bovenop, zoals maaltijdcheques, ecocheques, tussenkomst in woon-werk verkeer, dubbel vakantiegeld en verschillende premies. De exacte details van het loonpakket vind je ook in elke vacature bij "ons aanbod". 

  • Postbode: €1.944,09 bruto 
  • Sorteerder: €1.944,09 bruto 
  • Vrachtwagenchauffeur CE: €1.944,09 bruto 
  • Commercieel medewerk(st)er postkantoor: €2.211,16 bruto
  • Callcenter medewerk(st)er:  €2.106,02 bruto