Bpost Faq

De werelden van bpost

The world of bpost
les univers de bpost
7  Vragen

Als postbode bezorg je zendingen zowel te voet, met de wagen als met de fiets. Het is bovendien mogelijk dat je met de wagen even moet bijspringen voor je collega's. Heb je nog geen rijbewijs B, maar wil je graag als postbode aan de slag gaan, dan kan je een opleidingstraject bij bpost volgen.

We publiceren regelmatig jobs bij filialen die deel uitmaken van bpost group. Het is dus zeker mogelijk om te solliciteren voor deze functies en ervaring op te doen in het buitenland.

Absoluut, elk jaar verwelkomen we duizenden studenten voor verschillende jobs (postbode, commercieel medewerker, magazijnier of sorteerder). De beschikbare jobs zijn afhankelijk van de regio en de functie. Van zodra we jobstudenten aanwerven, kan je je inschrijven via bpost.be/jobstudent. Onze rekruteringspartner neemt dan contact met jou op.

Ja, het is mogelijk om deeltijds te werken bij bpost. Indien dit het geval is, staat dit in de functiebeschrijving.

bpost heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de samenleving. Het is onze plicht om een voorbeeldrol te vervullen. Dat is de reden waarom we ernaar streven om onze bedrijfsprocessen en -cultuur te verduurzamen en een duurzame groei te realiseren.

Hieronder vind je het brutoloon dat je zal krijgen bij de start van je loopbaan bij bpost. Uiteraard krijg je daar nog een hele lading voordelen bovenop, zoals maaltijdcheques, ecocheques, tussenkomst in woon-werk verkeer, dubbel vakantiegeld en verschillende premies. De exacte details van het loonpakket vind je ook in elke vacature bij "ons aanbod". 

  • Postbode: €1.944,09 bruto 
  • Sorteerder: €1.944,09 bruto 
  • Vrachtwagenchauffeur CE: €1.944,09 bruto 
  • Commercieel medewerk(st)er postkantoor: €2.211,16 bruto
  • Callcenter medewerk(st)er:  €2.106,02 bruto