Werken bij bpost? Dankzij ACTISOC heeft het nóg meer voordelen!

De werelden van bpost

Actisoc
Actisoc

Werken bij bpost? Dankzij ACTISOC heeft het nóg meer voordelen!

Hoe maak je 27.000 werknemers met verschillende wensen en noden blij? Bij bpost ontwikkelden we daarvoor ACTISOC: een pakket met de meest uiteenlopende voordelen waar iedereen vrij gebruik van kan maken. Een gesprek met een van de gelukkigen die ze mag uitdelen …

 

Rudi, kan je ons wat meer vertellen over ACTISOC?

Rudi Gijsen: “ACTISOC omvat heel wat dingen: we doen de uitkering van medische tussenkomsten, maar geven ook geboortepremies, premies voor kampen … Daarnaast zijn er 300 à 400 aanbiedingen zoals voordeeltickets voor pretparken en musea, kortingen bij allerlei partners … Zo krijg je kortingen bij bepaalde automerken die tot wel 10 à 15% kunnen oplopen. Of een korting tot 500 euro op de aankoop van een elektrische fiets of een korting op de leasing ervan. Maar je geniet ook kortingen op je dagelijkse aankopen, bijvoorbeeld bij kledingmerken, schoenwinkels, supermarkten …”

“Met de energiecrisis heeft men ons gevraagd of we niets konden doen. Er komt nu een energielening voor medewerkers die ze over een jaar mogen terugbetalen.”
Actisoc

 

“Al die voordelen staan sinds een aantal jaren op een platform zodat ze op elk moment voor iedereen toegankelijk zijn. Stel je bent bijvoorbeeld al op weg naar de Kinepolis, dan kan je via de app nog snel je tickets aankopen. Daarnaast organiseren we zelf ook events.”

 

Hoe reageren de medewerkers van bpost op de verschillende initiatieven? Zijn er zaken die extra populair zijn?

Rudi: “We peilen daar soms naar en de reacties zijn bijzonder positief. Ons personeelsbestand is volop aan het verjongen, dus we zien dat geboortepremies en premies voor kampen gretig worden aangevraagd. En ook kortingsacties voor pretparken zijn populair. Met de hoge brandstofprijzen zijn ook de kortingskaarten voor Total nu erg in trek: de voorbije maanden werden er maar liefst 7.000 à 8.000 kaarten aangevraagd!”

 

Zijn er ook voordelen die ondergewaardeerd zijn of die je graag in de kijker zou zetten?

Rudi: “Dan denk ik niet meteen aan een partnerkorting, maar zou ik zeggen: onze medische tussenkomst. Ik ben zelf alleenstaande en ben gelukkig weinig ziek, dus ik heb maar een gemiddelde tussenkomst van 50 euro per jaar of zo. Maar tel dat eens uit over mijn 28 jaar dienst! En zeker als je kinderen hebt, dan wordt dat een serieus bedrag.”

“Oké, je moet wat papieren invullen om je medische tussenkomst uitgekeerd te krijgen. Maar da’s een kleine moeite waar je op termijn véél voor terugkrijgt!”
Actisoc

 

“Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de andere voordelen: voor sommige warenhuizen kan je aankoopbonnen met 3 à 5% korting krijgen, zo bespaar je al snel 20 euro per maand ofwel 240 euro per jaar. Zo maken al die kleine dingen samen een gróót verschil!”

 

Hoe komen die kortingen tot stand? Brainstormen jullie daarover of bieden partners zich soms spontaan aan?”

Rudi: “Brainstormen niet echt, maar we gaan na wat interessant zou zijn en waar we nog geen partner voor hebben, en natuurlijk kijken we of het met de waarden van bpost overeenstemt. Als een bedrijf klant is bij bpost, dan kunnen we daar al makkelijker op af stappen. Maar er zijn bijvoorbeeld ook bedrijven rond de hoofdzetel die al spontaan interesse getoond hebben. Of die met andere grote werkgevers zoals de NMBS of de Federale Politie samenwerken en vragen of er bij ons ook interesse is. Zo wisselen we geregeld ideeën uit.”

 

Hoe pakken jullie dat aan? Is er een vaste takenverdeling binnen je team?

Rudi: “We zijn met een vijftiental mensen en hebben de zaken zowat verdeeld onder de drie verantwoordelijken van het team. We zijn een vzw, dus om te beginnen hebben we boekhouder Eric. Dan is er mijn collega Maryse, die verantwoordelijk is voor de medische tussenkomsten. En ikzelf bereid de voordelen en evenementen voor, en bespreek bijvoorbeeld met onze klanten welke korting ze willen aanbieden.”

 

Hoe ben je hier eigenlijk terechtgekomen?

Rudi: “Ik ben in 1994 gestart bij bpost. Mijn papa was postbode, en in die tijd deden ze regelmatig grote examens in Gent Expo waar dan een paar duizend man op afkwam. Die dienden om een soort van wervingsreserve aan te leggen. Op aanraden van mijn vader had ik meegedaan. Wat later ben ik met mijn studies gestopt en moest ik een baan zoeken. Toen ben ik als postbode begonnen. Daarna heb ik tal van watertjes doorzwommen, en sinds 12 jaar werk ik nu bij ACTISOC.”

 

Wat vind je zelf het leukste aan je job?

Rudi: “Vooral de afwisseling: ik zit soms op kantoor, maar leg ook contacten buiten het werk of ga op bezoek bij klanten die ik aangereikt krijg van onze accountmanagers. En natuurlijk de samenwerking met de collega’s en de vakbonden. Ook de work-lifebalance: we zijn hier erg flexibel. Als je wil thuiswerken en je hebt een afspraak bij de tandarts tussendoor, dan zorgen we dat dat kan.”

“De groep waarin ik werk, is nog ongeveer dezelfde als toen ik 12 jaar geleden begon. Dat geeft denk ik toch aan dat je hier goede bazen hebt he (lacht).”
Actisoc

 

Meer weten over werken bij bpost en de vele voordelen ervan? Het antwoord op de meestgestelde vragen vind je hier >