“Een zalige werksfeer, een aantrekkelijk loon en top begeleiding”.

Studentenjob bij bpost

studentenjob bpost
bpost studentenjob

“Een zalige werksfeer, een aantrekkelijk loon en top begeleiding”.

Het is bijna zover. Binnenkort verwelkomen we opnieuw duizenden studenten bij bpost. Zij vervoegen onze teams in de mailcentra, sorteercentra en retailkantoren om de job als postbode, commercieel medewerker, magazijnier of sorteerder gedurende de zomermaanden uit te voeren.

Een studentenjob is voor veel jongeren de eerste kennismaking met de bedrijfswereld. Het opent belangrijke deuren naar een tot dan nog vrij onbekende wereld. Het zal ook een antwoord geven op een pak vragen: Hoe werk ik in een team? Op welke manier geef en krijg ik feedback? Hoe functioneer ik in een bedrijfscontext? Een studentenjob is bovendien kostbare en relevante werkervaring die voorgelegd kan worden tijdens sollicitatiegesprekken, wat door heel wat werkgevers enorm geapprecieerd wordt.

We zijn dan ook blij dat we in onze organisatie studenten de kans kunnen geven om een groot bedrijf van binnenuit te komen ontdekken. Veel jobstudenten zijn trouwens kinderen van onze eigen medewerkers. We gingen een verhaal halen bij onze collega Virginie en haar zoon Nathan:

starter

Onze collega Virginie, sinds 2013 expert Market Intelligence bij bpost en sinds 2002 mama van Nathan, werkte gedurende 17 jaar bij een marktonderzoeksbureau waar bpost haar voornaamste klant was. “Aangetrokken door de belangrijke rol die bpost opneemt in de maatschappij en een job dicht bij huis, besloot ik mijn functie op te zeggen om de wereld van de post verder te ontdekken. Ik heb er geen spijt van, ik hou echt van mijn werk.”

Virginie werkt wegens de crisis nu thuis. “Mijn dagen zijn wel speciaal omdat ik al meer dan een jaar telewerk. Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar mijn collega’s en de werksfeer op kantoor.” Omdat Virginie op het hoofdkantoor van bpost werkt, wilde ze dat Nathan de kans zou grijpen om andere facetten van bpost te leren kennen. Nathan doet naar eigen zeggen regelmatig online aankopen en was zelf ook nieuwsgierig naar de weg die zijn pakjes achter de schermen afleggen. “Ik werk sinds 2 jaar als student bij bpost en ik vind het leuk om mijn schoolvakanties door te brengen in NBX, het grootste pakjes sorteercentrum van bpost. Mijn moeder had het regelmatig over de helden van bpost en hetgeen zij elke dag opnieuw realiseren voor de klanten. Ik ben blij dat ik dankzij mijn studentenjob velen van hen heb leren kennen.”

Een job bij bpost vraagt wel wat motivatie en doorzettingsvermogen. Eén van de redenen waarom er een grote match is tussen Nathan en de job, zo blijkt: “Ik zit boordenvol energie. In mijn vrije tijd reageer ik dit af tijdens het voetballen (iets wat ik sinds 2 jaar op semi-professioneel niveau doe). Ook bij bpost komt die energie goed van pas, want het is hard werken omdat sommige pakjes heel zwaar zijn. Ik was trouwens echt verbaasd te zien wat er allemaal op internet wordt besteld: trampolines, grasmaaiers en hogedrukreinigers, maar ook bloemen in een met water gevulde vaas (ik betwijfel of die laatste de ontvanger zonder problemen bereikt heeft).”

Dat het een fysieke en uitdagende job is, staat vast. We hechten bij bpost daarom veel belang aan een goede balans. Collega’s moeten het gevoel hebben dat ze thuis kunnen komen bij hun team. Dat ze optimaal ondersteund worden. Dat bevestigt ook Nathan. “De zalige werksfeer, een goed loon en top begeleiding vangt dit voor mij volledig op. Alle collega's zijn erg aardig en we worden zeer goed onthaald en begeleid. Een ander pluspunt aan mijn studentenjob is de afwisseling. Elke dag leer ik weer iets nieuws en krijg ik andere facetten van het sorteercentrum te zien. Ook de grote diversiteit onder de collega’s maakt het werk en het contact met elkaar super interessant en enorm verrijkend. Ik besef dat het heel waardevol is om in zo’n omgeving ervaring op te kunnen doen.”

Tot snel bij bpost Nathan!

#wearebpost