Procurement Category Expert Professional Services

Brussel-Centrum

Uw missie

bpost is altijd in beweging. Als leidend postbedrijf in België en een internationale leverancier van pakjes en e-commerce logistiek, creëren we echte verbindingen tussen miljoenen mensen, bedrijven en gemeenschappen. Ons team van +34.000 werknemers is onze grootste troef in dit verhaal. Dankzij hen blijven we een sleutelrol spelen in onze snel veranderende samenleving. Voor onze mensen creëren we een omgeving met uitdagende projecten, inspirerende samenwerkingen en de nieuwste technologieën, met interessante vacatures en trainingsprogramma's voor iedereen.

Ons procurement team evolueert naar een high-impact procurement organisatie die zich ontwikkelt als een strategische partner voor de business. In lijn met deze visie werven we een Procurement Category Expert Professional Services die zal helpen deze transformatie te realiseren.

De Category Expert Professional Services is maakt deel uit van het inkoopteam van de bpost-groep. U zal rechtstreeks aan de Procurement Lead rapporteren en bent verantwoordelijk voor het beheer van de categorie en de strategische inkoopactiviteiten van de Professional Services categorie. U neemt ook deel aan het PLT (Procurement Leadership Team).

Over uw functie

De Category Expert Professional Services werkt een visie uit voor en neemt het leiderschap over de inkoop van Professional Services, waaronder verzekeringen, marketing, communicatie, expert en financiële services.

U geeft begeleiding, ondersteuning en strategisch advies aan de gehele organisatie over zaken die verband houden met Professional Services-inkoop. U gebruikt uw grondige marktkennis en expertise op vlak van data analyse om de (sub)categorieën te (her)definiëren, robuuste Categorie- en Sourcingstrategieën en Supplier Management activiteiten te bepalen en om continue verbeteringsinitiatieven te stimuleren.

U zult cross-functionele teams van stakeholders opzetten en leiden om de categoriestrategie binnen uw scope te definiëren en uit te voeren, waarbij u het cross-functionele team op een gestructureerde manier door belangrijke strategische sourcingprojecten leidt en waarde voor de organisatie creëert.

Hoofdverantwoordelijkheden

 Beheer van de categorie

 • Het ontwikkelen van een strategische visie en plan voor de (sub)categorieën in uw scope (incl. profilering, inkoopkanaalstrategie, marktsegmentatie,) in samenwerking met een cross-functioneel team om doorbraken te creëren, quick wins te bereiken en/of innovatie te bevorderen
 • Implementeren van alle aspecten van deze strategie, strategische planning,  sourcing roadmap, stakeholder management.
 • Strategische sourcing voor uw (sub)categorieën met een focus op TCO-optimalisatie en een diep inzicht in de noden van de interne klanten.
 • Verantwoordelijk voor de implementatie, het beheer en de optimalisatie van raamovereenkomsten en de uitvoering van de hoge spot buys
 • Het ontwikkelen en onderhouden van leveranciersrelaties met belangrijke leveranciers voor het realiseren en onderhouden van TCO-optimalisatie incl. plannen voor verbetering van leveranciersprestaties definiëren indien nodig.

Voortdurende verbetering

U stemt af met de Center of Excellence Manager om ervoor te zorgen dat de implementatie van uw categoriestrategie op de meest efficiënte manier gebeurt en focust op het verbeteren van de inkoopcapaciteit van de inkooporganisatie.

Verandering & Communicatie

Naarmate de inkooporganisatie zich ontwikkelt, richt u zich op de veranderingsaspecten van uw categorieontwerp en -implementatie en communiceert u met verschillende belanghebbenden binnen de organisatie.

 

Uw profiel

 • Gemotiveerd om transformatie te drijven in een dynamische omgeving
 • Neemt ownership en kan zelfstandig initiatieven aansturen
 • Collaboratieve en doelgerichte mentaliteit
 • Diep inzicht in de behoeften van de interne klanten op korte, middellange en lange termijn
 • 10 of meer jaar ervaring in strategische inkoop, categoriemanagement of een gerelateerde rol in een grote onderneming
 • Master diploma of gelijkwaardig door ervaring
 • Technische vaardigheden:
  • Inkoop- en onderhandelingstechnieken: sourcing van leveranciers, leveranciersonderhandelingen, leveranciersselectie, leveranciersbeheer en -ontwikkeling ...
  • Expertise op het gebied van Professional Services en bewustzijn van trends in de sector en best practices
  • Categorie management aanpak: categorie profiel analyse, TCO mindset, opportuniteitenidentificatie ...
  • Kennis van overheidsopdrachten is een pluspunt
 • Andere vereiste vaardigheden:
  • Projectmanagementvaardigheden: prioritering, coördinatie, risicobeheer, ...
  • Verander management & communicatieve vaardigheden
  • Sterke (senior) stakeholder management  en communicatieve vaardigheden

Wat we u bieden

Een uitdagende en interessante rol met een grote impact op de kernactiviteiten van bpost en veel mogelijkheden tot verdere persoonlijke ontwikkeling.

Een competitief verloningspakket met extra-legale voordelen (inclusief maaltijdcheques, een bedrijfswagen, hospitalisatieverzekering, groepsverzekering) naast een aantrekkelijk maandsalaris (met eindejaarsuitkering en dubbel vakantiegeld).

Een unieke werkomgeving

 • U zal werken voor één van de grootste zakelijke spelers, met hoofdkantoor in België (beslissingen worden hier in Brussel genomen). Tegelijkertijd maakt u deel uit van een internationale organisatie, dankzij onze vele activiteiten in de Verenigde Staten, Europa en Azië.
 • U zal werken op veel interessante uitdagingen en innovatieve projecten betreffende services die kritisch zijn voor ons bedrijf.
 • De sfeer, de collegialiteit en de vriendelijke bpost-cultuur zijn uniek.

 

Voici déjà un avant-goût de l’ambiance chez bpost